Nurmeskoti | Koti keskellä kylää

UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka haen / pääsen asukkaaksi?

Voit hakea asuntoa täyttämällä hakemuslomakkeen, jonka saat kohdasta asuminen tai Nurmeskodin toimistosta.

Jos tarvitset yhteisöllistä tai ympärivuorokautista palveluasumista, asunnon hakeminen tapahtuu hyvinvointialueen palveluohjaajan kautta.

Minkä kokoisia asuntoja on tarjolla?

Nurmeskodilla on 26-52m2:n kokoisia, pääasiassa pienempiä asuntoja.

Mitä pitää itse tuoda / hankkia?

Voit sisustaa asunnon omilla huonekaluilla, teet asunnosta oman kotisi! Ota mukaasi omat vaatteet sekä muut henkilökohtaiset tarvikkeet, kuten esim. lääkkeesi ja apuvälineesi. Jos tulet asumaan yhteisöllisen tai ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelillä, asunnossa on valmiina sairaalasänky. Oman asunnon lisäksi asukkaiden käytössä on yhteiset tilat, joissa voit ruokailla, katsoa tv:tä tai viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa.

Mitä asuminen maksaa?

Asumisesi kustannukset koostuvat mm. asunnon vuokrasta (vesi+ sähkö), tarvitsemistasi palveluista sekä henkilökohtaisista kustannuksista (esim. lääkehuolto). Palveluiden hinnat muodostuvat yksilöllisesti. Maksukäytäntöön vaikuttaa muun muassa se, maksaako asukas palvelunsa itse vai onko hänellä hyvinvointialueen palveluseteli yhteisölliseen tai ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Voit hakea Kelan eläkkeensaajan asumistukea asumiskustannusten (vuokra, vesi ja sähkö) osalta. Lisäksi on mahdollista hakea eläkkeensaajan hoitotukea yhteisöllisen sekä ympärivuorokautisen palveluasumisen hoitokustannuksiin. Lisätietoa löytyy Kelan verkkosivuilta.

Voivatko omaiset vierailla?

Omaiset ovat tervetulleita! Omainen voi halutessaan myös yöpyä läheisensä luona.

UKK